Tjade Timmer - Architect en Bouwadvies

Aanbouw Kantoor Inezia Tours - Westerlee

Project: Aanbouw Kantoor Inezia Tours - Westerlee

Opdrachtgever: Inezia Tours

Data / status: 2015-2016 / Gerealiseerd

Architect: Tjade Timmer

Aannemer: PCB-Timmerwerken

'Door de samenwerking met TTAB hebben wij zonder zorgen een prachtige aanbouw kunnen realiseren. De ideeën van Tjade waren verfrissend en creatief, maar wel met oog voor wat bij ons past. Het ontwerp is daardoor echt iets eigens en bijzonders geworden wat we zelf nooit hadden kunnen bedenken. Naar de bouw zelf hadden we geen omkijken door de coördinatie van Tjade. Een echte aanrader!'  - Pieter van der Luit, opdrachtgever

Inezia Tours

Inezia Tours organiseert en begeleid internationale natuur- & vogelreizen vanuit hun kantoor aan huis te Westerlee. De bestaande ruimte werd te klein en hebben TTAB gevraagd om hun wensen in een passend ontwerp te gieten. Hierbij was het budget ook zeer belangrijk.  

Bestaande situatie

De bestaande woning staat op een groot bosrijk perceel, maar vanwege de bestemming moest er binnen de regels van “vergunningsvrijbouwen” gebouwd worden.

Bestaande situatie

Er wordt voor gekozen om de voormalige garageruimte te vergroten.

Schets ontwerp

De indeling is eenvoudig en praktisch. Vanwege het budget en de ruimte lag een opbouw van houtskeletbouw  voor de hand, zeker met het idee van vogelhuis. Het kantoor is als een omgevallen boom met witte zwammen (elfenbankjes).

 

Diverse Schets voorstellen

Diverse voorstellen zijn gemaakt waarbij het thema Vogel in verwerkt is. TTAB neemt altijd alle ideeën mee, om zo de mogelijkheden en de onmogelijkheden te tonen.

Diverse Schets voorstellen
Definitief ontwerp
"nieuwe blik"

Het kantoor heeft een groot panoramaraam in de achtergevel die uitkijkt over het weidse Groningse landschap.
Het panoramaraam verwijst met zijn lijst naar National Geographic.

Nieuw kantoor

Over het houten volume van het kantoor zijn witte balken op een speelse manier aangebracht.

Nieuwe entree

Één van de balken vormt een luifel boven de entree.

Vogelhuisjes

Deze "balken" fungeren als vogelhuisjes, insectenhotels & voederbakken. Door de goede samenwerking tussen TTAB & PCB-timmerwerken is alles netjes gedetailleerd en uitgevoerd. 

 

 

Terug naar projecten